تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

 

ما در دنیای بی رحم و سردی زندگی میکنیم که در آنجا، لپ تاپها بیشتر به خوبی مورد استفاده قرار نمیگیرند. بدون توجه به دقت و ظرافت استفاده، دیر یا زود، نت بوکهایمان از دستمان می افتند یا چیزی روش می ریزد و یا چیزهای بدتر اتفاق می افتدد.

ما فکر میکنیم آسیب نوت بوک میتواند فقط به وسیله تولید کننده یا فروشنده کامپیوتر تعمیر شود، اما مشکلاتی وجود دارند که رفع آنها با صرف هزینه اندک به استفاده از ابزار عادی، قطعات یدکی با اندکی تلاش ممکن است. بسیاری از این تعمیرات راحت تر از پروژه های هنری دبیرستان هستند.

با استفاده از نوت بوکهای قدیمی و درب و داغون، من نشان خواهم داد چگونه شما میتوانید هر چیزی از کیس شکسته و سیم شارژر فرسوده تا فن بد و صفحه خراش خورده را تعمیر کنید. هر پروژه بازسازی نیازمند تخمین زمان و هزینه و همچنین لوازم مورد نیاز برای تعمیر است. دستورالعمل ذیل را برای هر تعمیر دنبال کنید—اما این هشدار را به شما میدهم سیستم شما ممکن است متفاوت باشد یا نیازمند قطعات خاص باشد و روش کار اندکی متفاوت باشد.

نکته ی قابل توجه این است: که من ابتکار و بازسازی قطعات قدیمی را تحسین میکنم ، زمانیکه هیچ چیزی مانند قطعه مناسب برای انجام تعمیر وجود ندارد. در حقیقت، ممکن است کیبوردهای نت بوک و فن ها شبیه هم به نظر برسند، اما آنها تفاوتهای زیادی دارند در ضمن اینکه قطعه به درستی جایگذاری نشود و خوب کار نکند نیز وجود دارد. هر تعمیر ارتباط با جایی پیدا می کند که شما قطعه مناسب را از آن تهیه می‏کنید اما آنها فقط نمونه ای از قطعات موجود هستند. اگر همه اینها موفق نبودند سعی کنید به صورت اینترنتی(از سایت eBay) قطعات مورد نیاز را تهیه کنید.

مراحل ذیل را دنبال کنید خیلی زود، سیستم شما نو میشود و برای تغییر شکل بعدی آماده میشود.

مشکل: سیم شارژر فرسوده

هزینه: ۵ تا ۱۵ دلار

زمان: یک تا دو ساعت

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

لوازم مورد نیاز: درزگیر سیلیکونی، نوار چسب رنگی (چسبندگی آن کمتر از نوار پوششی معمولی است)، دستکش محافظ (اختیاری)

سیم برق فرسوده میتواند خطرناک باشد

چون نوت بوک در طول مسافرت چند بار در روز به برق میخورد و از برق کشیده میشود، سیم و رابط میتواند آسیب ببیند و کم کم سیم برق فرسوده میشود. اگر این امر اتفاق بیافتدد، مهم است سیم جدید بخریم یا آن را فورا تعمیر کنیم چون آن نه تنها به باتری سیستم از طریق شارژر متناوب (قطع و وصل شدن برق) آسیب میرساند بلکه خطر آتش سوزی هم وجود دارد.

خوشبختانه بیشتر آداپتورهای برق دارای سیم برق جداپذیر AC هستند که قیمتش بالا نیست و در فروشگاههایی مانند لنوو تهران (lenovotehran) پیدا میشود. به عبارت دیگر، اگر رابط که وارد کامپیوتر میشود مشکل داشته باشد هزینه تعویض آن ۵۰ تا ۷۵ دلار است چون شما باید آداپتور AC دقیق برای لپ تان از تولید کننده نوت بوک یا فروشنده آنلاین مانند "لنوو تهران" (www.lenovotehran.com) (نام مدل و ساخت را بعد از واژه AC adapter جستجو کنید). یا اینکه آن را خودتان تعمیر کنید.

تعمیر سریع و کثیف برای سیم فرسوده وجود دارد: نوار چسب برق یا برزنتی را دور قسمت آسیب دیده بپیچانید و امیدوار باشیم بهترین گزینه باشد. یک روش خوب برای تعمیر دایمی با درزگیر سیلیکونی موجود در فروشگاه سخت افزار و سوپرمارکتهای وجود دارد که آن را برای محافظت عایق بندی میکند. بهتر است از نوار مشکی رنگ برای تطبیق با رنگ سیم استفاده کنید اما آثار درزگیر ها را خوب پاک کنید.

برای محافظت سطحی که روی آن کار کردید، یک نوار پهن از نوار چسب رنگی باز کنید به طوری که قسمت چسبی را رو به پایین باشد  بعد منطقه فرسوده سیم را روی قسمت بالای آن بگذارید. درزگیر به پشت نوار رنگی نمیچسبد در حالیکه به دیگر موانع کاغذی یا پلاستیکی خیلی خوب می چسبد، نوار رنگی را باید از سمت راست میز جدا کنید هنگامیکه کار شما تمام شد. (توجه کنید: شما نباید هر نوع تعمیر کامپیوتری را بر روی وسایل خوب خود انجام هید.)

در مرحله بعد، دهان تیوب حاوی درزگیر را روی سطح مورد نیاز به تعمیر فشار دهید. درزگیر چسبناک را به محل مورد نظر بمالید و قسمت آسیب دیده را با پوشش آزاد بپوشانید. اگر پوست شما حساس است، بهتر است یک دستکش محافظ در این قسمت کار بپوشید.

از درزگیر سیلیکونی برای سیم فرسوده استفاده کنید

 

بگذارید درزگیر به مدت یک یا دو ساعت بماند و اینکه خشک و سفت شود. به آرامی سیم را از روی نوار جدا کنید (و نوار را از روی میز جدا کنید)، حال شما دقیقا یک سیم برق جدید دارید که قابل انعطاف است و چند سال دیگر میتواند در مسافرت استفاده کنید.

مشکل: کیس نوت بوک ترک خورده

هزینه: ۱۵ دلار

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

زمان: دو تا سه ساعت (۲۰ دقیقه برای انجام تعمیر، ۵ دقیقه برای جاگذاری و شکل دهی بتونه و یک یا دو ساعت برای به عمل آوری، ۱۰ دقیقه برای سنباده زنی، ۳۰ دقیقه برای رنگ کاری و بعد خشک شدن)

زمانیکه نوت بوک می افتدد معمولا روی گوشه ها فرود میایند این قسمت، ضعیف ترین قسمت کیس است. اگر شما نوت بوک محکمی نداشته باشید، این احتمال وجود دارد که بعد از برخورد با یک شی سخت، گوشه ها ترک بردارند یا – مانند کیس توشیبا ستلایت حرفه ای ۶۱۰۰- کاملا شکسته بشوند.

یک برخورد بد با یک چیز زمخت باعث ایجاد این سوراخ شده است

در فرودگاه اتفاق افتاد زمانیکه من چند دقیقه خودکار در دستم داشتم و هنگام تایپ ایمیل، ناگهان با عطسه ای، سیستم از دستم جدا شد و روی زمین افتاد. قبل ز اینکه به خانه بروم، من روی قسمت آسیب دیده، یک نوار چسب زدم تا چیزی داخل آن نرود. الان وقت تعمیر واقعی آن بود.

راز آن در استفاده از  بتونه اپوکسی برای پرکردن قسمت شکسته است. بتونه اپوکسی را میتوان به صورت آنلاین یا در فروشگاههای سخت افزاری با قیمت ۴ تا ۶ دلار (برای هر تیوب) تهیه کرد بنابراین شما میتوانید حتی آن را در مسیر تعمیر کنید. برند بتونه که شما انتخاب میکنید چندان مهم نیست اما بتونه زودگیر انتخاب نکنید چون آن ممکن است قبل از انجام هر کاری، زود سفت و سخت شوند.

اول اینکه مطمئن شوید که قسمت آسیب دیده، تمیز است و هیچ گونه لکه یا قطعه شل وجود ندارد.

بعد زمان تهیه کردن بتونه است. آن به صورت استوانه با دو قطعه پیچیده در همدیگر است یک قسمت از هر کدام جدا کنید و با یکدیگر مخلوط کنید.

دو بخش بتونه را به طور کامل ترکیب کنید.

راز تعمیر کیس صاف، ترکیب دو قسمت با همدیگر در دست است. چون بتونه به دلیل واکنشهای شیمیایی بین دو قسمت، خیلی سخت میشود لازم است آنها با همدیگر به طور کامل ترکیب شوند. ممکن است شما بخواهید از دستکش در این قسمت استفاده کنید چون بعضی از افراد به مواد شیمیایی موجود در بتونه حساس هستند.

بتونه را به صورت لوله بلند در بیاورید و آن را چند مرتبه تا کنید. بعد از چند دقیقه، بتونه یک سطح سفید یا خاکستری یکنواختی پیدا میکند و آماده میشود.

شما احساس میکنید مانند کودکان در حال خمیر بازی هستید در حقیقت، بتونه باید ثبات خمیر بازی را داشته باشد در این زمان، بتونه برای کار در مناطق آسیب دیده، مناسب است. آن را به داخل سوراخ کیس فرو کنید و با استفاده از انگشتان تان یا تیغ ریش ترایش، آن را به شکل طرح خود کیس دربیاورید. زمانیکه این منطقه را پوشاندید، سمت پهن تیغ ریش تراشی یا پشت خط کش را روی سطح بیرونی فشار دهید و آن قسمت را صاف کنید. بعد بتونه های اضافی را میتواند با دستمال از روی کیس پاک کنید قبل از اینکه خشک شوند.

زمانیکه شما از شکل آن، خوش تان آمد یک یا دو ساعت آن را بگذارید بماند تا چسب خشک شود. زمانیکه سخت شد، متوجه میشوید وصله چسبی همانند کیس پلاستیکی، محکم است.

بتونه را در داخل منطقه آسیب دیده فشار دهید و سطح بیرونی را صاف کنید.

بسیاری از افراد ناشی کارشان در اینجا تمام میشود و از تعمیر مشخص به عنوان مدال افتخار جنگجوی جاده یا آغازگر گفتگو در مسافرتهای جاده ای استفاده میکنند. من ترجیح میدهم پرداخت بیشتری داشته باشم بنابراین من اپوکسی را با سنباده ۱۵۰ مش و بعد سنباده ۲۲۰ مش صاف میکنم. بعد من سنباده نهایی را با کاغذ سنباده ۲۰۰۰ مشی انجام میدهیم که برای برداشت خراش سطح، مرطوب است.

معمولا رنگ تطبیق ندارد. اگر تعمیر، برای قسمت بزرگی است، تلاش کنید از مارکر شارپی برای پوشاندن این قسمت استفاده کنید. برای این تعمیر، من از رنگ لعاب هواپیما استفاده میکنیم که تقریبا هر بطری کوچک آن، ۵ دلار است. یک مجموعه رنگ با برس، ۱۰ دلار است. هنگامیکه آن خشک میشود تعمیر انجام میشود و فقط با نگاه از نزدیک قابل تشخیص است.

 

مراحل پایانی (اختیاری) شامل سنباده زنی قسمت وصله ای خشک شده با کاغذ سنباده ریزتر و رنگ آمیزی آن جهت تطبیق با کیس است.

مشکل: بد کار کردن فن لپ تاپ

هزینه: ۱۵ دلار تا ۲۵ دلار

زمان: یک ساعت

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

تعمیر لپ تاپ با چند راهکار ساده

مواد لازم: آچار پیش گوشتی، هوای فشرده، فن جایگزین

فن خنک ساز شکسته یا پرسرو صدا نه تنها آزار دهنده است بلکه هوای خنک کافی به داخل کیس نمیاورد، در نتیجه باعث میشود نوت بوک خیلی گرم شود و قطعات الکترونیکی داخل آسیب ببیند. خوشبختانه، تعمیر آن سخت نیست. در حقیقت، اگر شما خوش شانس باشد، ممکن است به تعویض پنکه نیازی نباشد.

توشیبا ستلایت حرفه ای ۶۱۰۰ من، یک فن خنک کننده داشت، گرچه بسیاری از سیستمها به خصوص سیستمهای سرگرمی و بازی بزرگ، دارای دو فن یا بیشتر برای سر کردن پردازنده، سخت افزارهای گرافیکی و هارد درایو هستند. اغلب گردو غبار، آت و آشغال در پنکه گیر میکند که باعث میشود فن صدا کند و بازده آنها پایین بیاید. اگر سیستم شما، صدای غژ و غژ یا وز وز داشته باشد یا خیلی زود، گرم شود، شما به این تعمیر نیاز دارید.

 

هوای فشرده را داخل شبکه شیاری بدمید.

قبل از انجام هر کار، مکانهایی را پیدا کنید که هوای تازه از طریق آن به داخل سیستم وارد میشوند و هوای گرم از آن خارج میشوند- معمولا یک یا چند شبکه شیاری در جوانب یا پایین سیستم وجود دارد. دو یا سه منفذ میتواند وجود داشته باشد بنابراین از این کار خیلی راحت دست نکشید. نی پلاستیکی را از دستگاه هوای فشرده به داخل هر منفذ فرو کنید و همه گرد و غبارها را با گرفتن نی هوا فشرده، پاک کنید؛ شما ممکن است ماسک بزنید و جاروبرقی بکشید چون گرد و غبار زیادی در آن قسمت تلمبار شده است.

اگر این مشکل رفع نشود، زمان آن است که کیس را بردارید و باز کنید. عموما ۱۲ پیچ در پایین کیس وجود دارند که لازم است برای باز کردن کیس، آنها را باز کنید اما جای این پیچ ها بسته به نوع نوت بوک خیلی با هم متفاوت است- به عنوان مثال، شما در بعضی از مدلها باید کیبورد را برای ورود به داخل کیس باید بردارید. اگر در ابتدا این چیزها مشخص نباشند، با استفاده از دفترچه راهنما یا با جستجوی آنلاین در خصوص باز کردن کیس، اطلاعاتی کسب کنید.

بعد ازاینکه با دقت کیس را باز کردید، فن را پیدا کنید و گرد و غبار و آت و آشغال های آن را با گرفتن هوا کنار بزنید.

کیس را باز کنید و گرد و غبار و آت و آشغالها را که در فن فرو رفته است را کنار بزنید.

زمانیکه شما آنجا هستید، با دقت چیزهایی که به تیغه های پنکه چسبیده اند را پیدا کنید و پاک کنید. تیغه پنکه را با انگشتان تان بچرخانید و اگر آن سرو صدا کرد و به خوبی نچرخید- همانطور که فن توشیبای من اینگونه شده بود- لازم است فن تعویض گردد.

قبل از انجام کارهای بیشتر، شماره مدل فن را بنویسید و در اینترنت فن جایگزین را پیدا کنید. از موتور جستجوی خوب استفاده کنید و شماره مدل و نام فن خنک کننده را بنویسید. احتمال دارد حتی برای کامپیوترهای ۵ یا ۶ ساله، فن هایی در فروشگاههای قطعات یدکی مانند نوت بوک www.lenovotehran.com و شرکت اکسل کامپیوتر (Excel Computer, Inc) وجود داشته باشند. هزینه فن جایگزین میتواند از ۵ تا ۲۰ دلار متفاوت باشد.

با دقت فن قدیمی را بردارید

زمانیکه یک فن جدید در دست دارید، و مطمئن هستید که همان فن به درد سیستم شما میخورد، شما میتوانید فن قدیمی را در بیاورید. در ابتدا، رابط برق فن را بکشید. اغلب سیستمهای متفاوت هستند اما شاید لازم باشد قابی که فن را در محل نگهداری میکند را باز کنید و بعد بعضی از پیچ هایی که فن را به قالب بسته اند را باز کنید.

حال شما میتوانید فن را به آرامی بردارید. کمی دقت برای شل کردن پنکه لازم است چون آنها در آنجا کاملا سفت هستند. اکثر فنهای نت بوک به لوله حرارتی، لوله نقره ای- مسی- باریک، متصل هستند که گرما را از پردازنده یا تراشه گرافیکی جذب میکنند. لوله حرارتی معمولا به داخل قسمت فن چسبیده است یا پیچیده شده است. تلاش کنید لوله حرارتی را خم کنید زمانیکه شما فن را برمیدارید چون آن بازده را در خنک سازی پردازنده کاهش میدهد.

زمانیکه فن را برای جایگذاری آماده کردید آن را به داخل بلغزانید و با دقت هر چیزی را دوباره سرجای اول قرار دهید. قبل از اینکه پایین کیس را دوباره ببندید، رابط برق را بزنید و دستگاه را روشن کنید. اگر فورا فن شروع به کار نکرد نگران نباشید چون ممکن است بعد از اینکه سیستم گرم شد فن روشن شود. زمانیکه متوجه شدید  آن دارد کار میکند، دستگاه را به طور کامل ببندید و از آن استفاده کنید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>